Současnost obce Vysoká

Sport, turistika, volný čas

V současné době nabízí obec Vysoká spoustu příležitostí pro milovníky sportu či turistiky. Okolí obce je hojně využíváno turisty a cykloturisty (cyklotrasa č. 4157). Více informací o možnostech turistiky v blízkém okolí naleznete přímo v sekci Turistika.

Naše obec může vyhovět i příznivcům lyžování. Na stejnojmenném kopci Vysoká (587 m n. m.) je vybudován lyžařský vlek s nejmodernější technikou včetně umělého zasněžování a osvětlení, možností parkování přímo u sjezdovky a občerstvením v útulné chatě přímo na vrcholu kopce. Tento lyžařský areál slouží i jako zimní středisko okresního města Havlíčkův Brod. Více informací se dozvíte přímo v sekci Sport nebo na stránkách lyžařského areálu (http://www.lyzarhb.cz).

Dopravní spojení

Spojení s okolím zajišťuje AUTOBUS nebo je možno použít železnici ve 2km vzdálené Mírovce (zastávka na trati Havlíčkův Brod - Jihlava). Pro vyhledání spojení můžete využít systém www.idos.cz.

Život v obci Vysoká

Ve Vysoké je  dětské multifunkční hřiště se sportovištěm.

Obec Vysoká se v roce 1993 odloučila od Havlíčkova Brodu, což umožnilo vybudování vodovodu, plynofikace, nového obecního úřadu se společenským sálem, hospůdkou a fitcentrem.

V současné době se pracuje na budování komunikací, inženýrských sítí pro novou výstavbu a další akce pro zkrášlení obce a šťastnější život obyvatel a to nejen ve Vysoké ale i v satelitních obcích Čistá a Nový Svět....